Afternoon Tea
Afternoon Tea at Bagarns Hemse

Lite om Afternoon Tea och dess historia

Afternoon Tea, en måltid som brukar intas runt 16:00, består av en kanna te, finger-sandwiches med olika pålägg (tunt skivad gurka, lax, ägg och majonnäs, skinka, etc), scones med clotted cream och jordgubbssylt samt olika små bakverk.

"Afternoon Tea" introducerades i England av Anna, den sjunde Hertiginnan av Bedford, 1840. Hon blev hungrig vid fyratiden på eftermiddagen. Kvällsmålet i hennes hushåll serverades, som tidens mode bjöd, klockan åtta, vilket gjorde att perioden mellan lunch och middag blev orimligt lång. Hertiginnan bad om en bricka med te, smör och bröd och mjuk kaka till sin salong på eftermiddagen.

Detta blev en vana för henne och hon började bjuda sina väninnor att göra henne sällskap. Testunden blev ett moderiktigt inslag i umgängesformerna, vilket hela England tog del av. Under 1880-talet började socitetsdamerna klä om till långklänning, handskar och hattar för sitt Afternoon Tea. Afternoon Tea serverades vanligen i salongen mellan klockan fyra och fem, och gjorde att värdinnan kunde uppvisa sin goda smak. Traditionen bjöd servetter och dukar av linne, färska snittblommor, mjuk bakgrundsmusik och fint porslin.

Idag består ett riktigt Afternoon Tea av flera sorters små, nätta smörgåsar, scones serverade med clotted cream, lemon curd och sylt. Mjuka kakor och andra bakverk serveras också. Teet kommer från Indien eller Sri Lanka och bryggs i tekannor av silver. Det serveras i koppar av benporslin.

Afternoon tea
Bagarns Hemse startade sin afternoon tea i mars 2016 och vi kör under våren och hösten en lördag i månaden. Vi har olika teman varje gång för att det ska bli en spännande variation.

Perfekt att ta med sig sin familj på, kollegan, vännen man inte träffat på länge eller kanske fira någon? Vi säljer också presentkort om man vill ge bort upplevelsen.

Vi kommer duka upp en buffé nytt tema varje gång, där ni får plocka en massa läckerheter, bland annat:


•    Scones/bröd/knäcke med tillbehör
•    Snittar med röror
•    Tårta/bakelser
•    Paj
•    Massor av kakor
•    Frukt
•    Smoothie med bär från Bagarns trädgård
•    Te från Kränku

Buffén kostar:

179 kr för vuxen
40 kr för barn 6-12 år
25 kr för barn 3-5 år
Gratis för barn 0-2 år

Observera att utbudet inte alls är lika stort för allergiker. Veganer, glutenallergiker, laktosintoleranta, mjölkproteinallergiker, äggallergiker samt diabetiker får en separat tallrik med snittar och allergianpassat bröd samt sötsaker. Tallrikens innehåll varierar beroende på vilken typ av allergi du har och kan fortfarande innehålla spår av de allergiframkallande ämnena. Om du däremot är nötallergiker kan du äta det mesta på buffén men glöm inte att fråga oss om detta.


Går att boka bord till sittning 1= 12.30-14.00 eller sittning 2= 14.15-15.45

För att boka, vänligen ring 0498-48 00 07

Nästa Afternoon Tea

Nästa afternoon tea se Facebook